Eroseminaari

Suomalainen eroseminaari®

Suomalainen eroseminaari® on ohjattu vertaisryhmä, jonka tapaamisten aikana käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia. Suomalaisen eroseminaarin® pohjalla on amerikkalaisen psykologin Bruce Fisherin luoma menetelmä, jota psykologi Kari Kiianmaa ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow kehittivät suomalaiseen erotilanteeseen sopivaksi. Ryhmän tapaamisten aikana käydään läpi eroon johtavat mekanismit, parisuhteen rakenteet ja käsitellään eroon liittyviä tunteita: vihaa, surua, pelkoja ja yksinäisyyttä. Näiden ymmärtäminen rakentaa hyvää pohjaa tulevalle elämälle.

Suomalainen eroseminaari® on opetuksellinen työmalli, joten se perustuu oleellisesti osallistujan aktiivisuuteen. Tapaamisten aikana eroprosessia käydään läpi keskustelujen, luentojen, pienryhmätyöskentelyn ja toiminnallisten harjoitusten avulla.

Eron työstäminen ryhmässä keskittyy eron eri vaiheisiin liittyvien tunteiden tunnistamiseen, kohtaamiseen ja purkamiseen. Suomalaisen eroseminaarin® ryhmässä edetään strukturoidun ohjelman mukaan. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa kolmeksi tunniksi. 11 tapaamisen teemat ovat:

 1. Tee erosta oppimiskokemus
 2. Miksi erosimme?
 3. Vapaudu eron vihasta
 4. Surun pitkä tie
 5. Olet tärkeä ja ainutlaatuinen
 6. Kuka elämääsi ohjaa?
 7. Avoimuus ja toimiva parisuhde
 8. Yksinäisyys ja suhteet
 9. Rakkaus ja uusi elämä
 10. Seksi ja seksuaalisuus
 11. Kuinka auttaa lapsia eron keskellä?

Viimeisen tapaamisen teemana on lasten asema erossa ja eron jälkeinen vanhemmuus. Tämän illan ohjelmassa on huomioitu myös lapsettomuus.

Eroseminaariin voi osallistua jokainen eron kokenut tai sitä pohtiva. Osallistuja voi olla äskettäin eronnut, toisen kohdalla erosta on voinut vierähtää jo 10 vuotta, kun taas joku osallistuja voi vielä olla harkitsemassa eroa. Kaikkia näitä vaiheita yhdistää tarve käsitellä eroon liittyviä kysymyksiä ja oppia ymmärtämään omaa käyttäytymistä sekä omia tarpeita. Eroprosessi on yksilöllinen kokemus, jokainen ero ja sen käsitteleminen on kuitenkin mahdollisuus uuteen eheämpään alkuun.

Suomalaista eroseminaaria® varten tarvitset joko Bruce Fisherin ”Jälleenrakennus- kun suhteesi päättyy” ja Marianna Stolbowin ”Erosta eteenpäin” kirjan. Valitsemasi kirja tulee hankkia ennen eroseminaarin alkua. Molempia kirjoja saa kirjakaupoista ja kirjastoista sekä osoitteesta suomalaineneroseminaari.fi

Maksut ja ilmoittautuminen

Suomalaisen eroseminaarin® hinta on 390 EUR, sen voi maksaa kolmessa 130 EUR erässä.
Hinta sisältää 11 tapaamista, 3 tuntia kerrallaan (yhteensä 33 tuntia), kurssiaineiston ja iltateen.

Ryhmän koko on maksimissaan 12 osallistujaa. Ilmoittautuminen sähköpostitse mail@eosita.com

Alkavat ryhmät

Suomalainen eroseminaari® alkaa Turussa ti 24.01.2023 klo 17.15. Tapaamiset viikottain tiistaisin klo 17.15 lähtien. Viikolla 8 ei ole tapaamista. Viimeinen tapaaminen to 06.04.2023 klo 17.15.

Call Now Button