Skip to main content

Eroryhmä – tukea vaikeaan aikaan

Eroryhmässä saat korvaamatonta vertaistukea eron jälkeiseen eheytymiseen. Eroryhmän turvallisessa ilmapiirissä käsittelemme eroa siihen liittyvien kysymyksien, tunteiden ja tapahtumien kautta. Näin ymmärrys eroon johtaviin tekijöihin lisääntyy ja uuden elämänvaiheen aloittaminen tai jatkaminen helpottuu.

Ero tuo eteemme yhden suurimmista muutoksista elämämme aikana. Ero ravistaa elämän perusrakenteita pahimman kerran ja näistä raunioista pitää rakentaa uuden elämän alku. Arjen organisoiminen yhteisen omaisuuden jakamisineen sekä lasten vuoroviikkojen sopimisineen ja järjestämisineen voi tuntua pitkäänkin haastavalta. Kumppanin lisäksi myös osa ystävyyssuhteista voi kariutua. Näin käy usein etenkin yhteisten ystävien kanssa. Kaikkien muutosten keskellä on vaikeaa antaa itselleen aikaa työstää eroa. Ajatukset kiertävät usein kiukun, vihan ja katkeruuden kehää. Miksi ihminen, joka kerran oli minulle kaikkein tärkein, ei yllättäen enää kuulu elämääni?

”Hyödyllinen kurssi ihan jokaiselle. Työtä ja itsetutkiskelua se toki vaatii. Ryhmässä vallitsi syvä luottamus ja ilmapiiri oli hyvä. Sain vertaistukea, lisää ymmärrystä ja uusia työkaluja käsitellä mennyttä ja tulevaa. Mieli keveni huomattavasti kurssin edetessä. Tulevaisuus näyttää nyt paljon valoisemmalta.”

Eroprosessi vaatii meiltä paljon. On hyvä antaa itselleen aikaa surra eron surut ja purkaa eron nostattama kiukku ja viha. Ystävät, olivat he itse eron kokeneet tai ei, eivät useinkaan jaksa olla pitkään tarvittavana tukena. Tämän lisäksi ystävien hyväntahtoiset neuvot aktivoitua uuden kumppanin löytämiseksi voi tuntua ahdistavalta. Eroryhmässä saat tilaa käydä läpi kaikkia eroon liittyviä tunteita ja ajatuksia.

Asiantuntijan ohjaama eroryhmä tapaa yhteensä 11 kertaa (33 h). Saat tietoa ja korvaamatonta vertaistukea. Lisätietoja puhelimitse 040 857 6512.

UUSI ERORYHMÄ HELSINGISSÄ 12.08.-21.10.2024 KLO 17.30-20.30

Eroryhmä alkaa Helsingissä ma 12.08.
Ryhmä kokoontuu maanantaisin Pasilassa (tarkka osoite ilmoittautumisen yhteydessä). Ilmoittautuminen 05.08. mennessä mail@eosita.com.

UUSI ERORYHMÄ TURUSSA
13.08.-22.10.2024 KLO 17.30-20.30

Eroryhmä alkaa Turussa ti 13.08.
Ryhmä kokoontuu tiistaisin Turun keskustassa (tarkka osoite ilmoittautumisen yhteydessä). Ilmoittautuminen 06.08. mennessä mail@eosita.com.

Eroryhmä – tutustumismatka itseesi

Eron työstäminen on pitkälti oppimismatka itseen. Eroon liittyvien tunteiden läpikäyminen johtaa eittämättä parempaan itsetuntoon ja itsensä arvostamiseen. Tällä matkalla saat eroryhmästä korvaamatonta vertaistukea samojen kysymysten äärellä olevilta.

Eroryhmä sopii sinulle kun

 • rakkaussuhteesi on päättynyt
 • harkitset eroa
 • olet juuri eronnut
 • erostasi on jo pidempi aika
 • kamppailet eron jälkeisen surun kanssa
 • eron jälkeinen kauna ja katkeruus kalvaa mieltäsi
 • tuntuu, ettet pääse eron yli
 • exän kohtaaminen on vaikeaa (esim. perhetapaamisissa)
 • lasten asioista sopiminen exän kanssa on haastavaa
 • haluat oppia erosi kautta mahdollisimman paljon itsestäsi
 • haluat ymmärtää, miksi erositte

Suomalainen eroseminaari®

Suomalainen eroseminaari® on ohjattu vertaisryhmä, jonka tapaamisten aikana käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia. Suomalaisen eroseminaarin® pohjalla on amerikkalaisen psykologin Bruce Fisherin luoma menetelmä, jota psykologi Kari Kiianmaa ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow kehittivät suomalaiseen erotilanteeseen sopivaksi. Ryhmän tapaamisten aikana käydään läpi eroon johtavat mekanismit, parisuhteen rakenteet ja käsitellään eroon liittyviä tunteita: vihaa, surua, pelkoa ja yksinäisyyttä. Näiden ymmärtäminen rakentaa hyvää pohjaa tulevalle elämälle. Suomalainen eroseminaari® on opetuksellinen työmalli, joten se perustuu oleellisesti osallistujan aktiivisuuteen. Tapaamisten aikana eroprosessia käydään läpi keskustelujen, luentojen, pienryhmätyöskentelyn ja toiminnallisten harjoitusten avulla. Eron työstäminen ryhmässä keskittyy eron eri vaiheisiin liittyvien tunteiden tunnistamiseen, kohtaamiseen ja purkamiseen. Suomalaisen eroseminaarin® ryhmässä edetään strukturoidun ohjelman mukaan. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa kolmeksi tunniksi. 11 tapaamisen teemat ovat:

 1. Tee erosta oppimiskokemus
 2. Miksi erosimme?
 3. Vapaudu eron vihasta
 4. Surun pitkä tie
 5. Olet tärkeä ja ainutlaatuinen
 6. Kuka elämääsi ohjaa?
 7. Avoimuus ja toimiva parisuhde
 8. Yksinäisyys ja suhteet
 9. Rakkaus ja uusi elämä
 10. Seksi ja seksuaalisuus
 11. Kuinka auttaa lapsia eron keskellä?

Viimeisen tapaamisen teemana on lasten asema erossa ja eron jälkeinen vanhemmuus. Tämän illan ohjelmassa on huomioitu myös lapsettomuus.

”Vaikka jokaisella ryhmään osallistujalla oli oma, erilainen lähtötilanne, ryhmä yhdisti kokemuksemme. Ryhmässä avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri. Keskustelut, kirja ja kotiläksyt, sopivasti eri osa-alueita. Seminaarikertoja oli riittävästi, että pystyi näkemään oman ja muiden eteenpäin pääsyn.”

Eroseminaariin voi osallistua jokainen eron kokenut tai sitä pohtiva. Osallistuja voi olla äskettäin eronnut, toisen kohdalla erosta on voinut vierähtää jo 10 vuotta, kun taas joku osallistuja voi vielä olla harkitsemassa eroa. Kaikkia näitä vaiheita yhdistää tarve käsitellä eroon liittyviä kysymyksiä ja oppia ymmärtämään omaa käyttäytymistä sekä omia tarpeita. Eroprosessi on yksilöllinen kokemus, jokainen ero ja sen käsitteleminen on kuitenkin mahdollisuus uuteen eheämpään alkuun.

Suomalaista eroseminaaria® varten tarvitset joko Bruce Fisherin ”Jälleenrakennus- kun suhteesi päättyy” ja Marianna Stolbowin ”Erosta eteenpäin” kirjan. Valitsemasi kirja tulee hankkia ennen eroseminaarin alkua. Molempia kirjoja saa kirjakaupoista ja kirjastoista sekä osoitteesta suomalaineneroseminaari.fi

Eroryhmän maksu ja ilmoittautuminen

Suomalaisen eroseminaarin® hinta on 390 EUR, sen voi maksaa kolmessa 130 EUR erässä.
Hinta sisältää 11 tapaamista, 3 tuntia kerrallaan (yhteensä 33 tuntia), kurssiaineiston ja iltateen.

Ryhmän koko on maksimissaan 12 osallistujaa. Ilmoittautuminen sähköpostitse mail@eosita.com

Alkavat eroryhmät

Suomalainen eroseminaari® alkaa Helsingissä ma 12.08.2024 klo 17.30. Tapaamiset viikoittain maanantaisin. Viimeinen tapaaminen 21.10.2024 klo 17.30.
Varaa oma paikkasi Helsingin eroryhmästä 05.08. mennessä sähköpostitse mail@eosita.com

Suomalainen eroseminaari® alkaa Turussa ti 13.08.2024 klo 17.30. Tapaamiset viikoittain tiistaisin. Viimeinen tapaaminen 22.10.2024 klo 17.30.
Varaa oma paikkasi Turun eroryhmästä 06.08. mennessä sähköpostitse mail@eosita.com