Skip to main content

Rentoutuminen – hyväksi keholle ja mielelle

Elämän hektisyys ja eri tahoilta tulevat vaatimukset kuormittavat mieltä ja kehoa tänä päivänä huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi ennen vuosituhannen vaihdetta. Tästä syystä on entistä tärkeämpää ylläpitää mielen ja kehon hyvinvointia. Rentoutuminen on tässä hyvä apuväline. Rentoutusvalmennuksessa käytetään mm. hengitystä, kehon tuntemuksia ja mielikuvaharjoitteita. Näitä yhdistelmällä voimme konkreettisesti kokea, miten keho rentouttaa mielen ja mieli kehon.

Mielen rentouttamisella on suuri vaikutus kehon tuntemuksiin. Autonominen ja ääreishermosto rauhoittuvat rentoutusharjoitusten myötä. Verenpaine sekä sydämen lyöntitiheys laskevat ja verisuonet laajenevat. Näin myös ääreisverenkierto paranee. Tämän seurauksena kudokset saavat paremmin ravinteita ja happea. Keho voi paremmin ja sen oma vastustuskyky paranee. Rentoutumisen myötä stressihormoonien eritys laskee ja samanaikaisesti mielihyvähormonien eritys lisääntyy. Rentoutusharjoitukset voivat avata kehossa lukkiutuneita lihaksia etenkin silloin, kun lihasten jännitystilan syynä on stressi, ahdistus tai pelko.

”Eläkeläisenä nautin Jaanan rentoutumisvalmennuksesta rauhallisuuden keitaina arjen keskellä. Nämä tilaisuudet ovat antaneet minulle mahdollisuuden kokea, että se aika on vain minulle itselleni. Viikoittaiset rentoutumishetket ovat tuoneet minulle turvallisuuden tunnetta (mm. hammaslääkäripelkoon) ja antaneet minulle voimaa niin tälle päivälle kuin huomisellekin.”

Kehon tasolla havaittavien positiivisten vaikutusten lisäksi rentoutuminen auttaa monin tavoin myös mielen tasolla. Rentoutuminen auttaa purkamaan stressiä. Kun hiljennymme ja rauhoitamme mielemme, tarkkaavaisuutemme taso kohoaa ja voimme paremmin keskittyä oleelliseen. Rentoutuminen auttaa meitä myös kuulemaan ja tunnistamaan omia tuntemuksia ja ajatuksia. Pystymme paremmin havainnoimaan itseämme ja näin myös kehittämään itsetuntemusta. Eritoten vaikeiksi tai haastaviksi koettuja tunteita kuten esimerkiksi pelkoa, ahdistusta, epävarmuutta ja levottomuutta voimme lieventää erilaisten rentoutusharjoituksien avulla.

Rentoutusvalmennus monin hyödyin

“Minulla oli ilo olla Jaanan rentoutusohjattavana elämässäni haastavaan aikaan, yrityksessämme oli yt-neuvottelut. Jo ensimmäisen kerran jälkeen yöunet paranivat. Kerta kerralta varmuus tulevaisuuteen kasvoi, ja näin selkeämmin oman tilanteeni. Rentoutuksen kautta sain välittömästi rauhoitettua mielen, mikä vaikutti yllättävän voimakkaasti koko kroppaan, ylikierrokset laskivat, kihelmöinti katosi ja hengitys tasaantui.

Kaikista parasta oli se, että sain hetkeksi päästää kaikesta irti ja luottaa Jaanan osaamiseen. Sain vain olla, tyhjentää pääni huolista ja nousta keventyneenä jatkamaan päivää.”

Rentoutusvalmennus tuo helpotusta stressinhallintaan, jännittämiseen (esim. esiintymisjännitykseen), pelkotiloihin, itsetunto-ongelmiin, suruun ja muihin yksilöllisiin haasteisiin. Rentoutusvalmennus edistää motivaation uudelleen löytämistä, parantaa unen laatua, auttaa löytämään sisäisen tasapainon ja lisää itseluottamusta.

Voit osallistua rentoutusvalmennukseen lähitapaamisena Helsingissä ja Turussa tai etänä netin kautta. Tarjoan rentoutusvalmennusta sekä yksilö- että ryhmävalmennuksena. Yksilövalmennuksessa voimme keskittyä tarpeittesi mukaan esim. stressinhallintaan, itsevarmuuden kehittämiseen, univaikeuksiin, ahdistuksen tai pelkotilojen käsittelyyn.